5 redenen: waarom een dag zonder smartphone fijn kan zijn

smartphone

Sinds ik een smartphone heb is geen dag voor mij meer hetzelfde. Ik heb het gevoel dat ik constant bereikbaar moet zijn voor alles en iedereen, en als ik dat een keer niet ben, mensen dat dan raar vinden. Gek eigenlijk, want tot een paar jaar geleden konden we allemaal nog best zonder en had nog niemand van de smartphone gehoord. Het leek me leuk om eens te bedenken hoe fijn het zou zijn om een dag geen smartphone te hebben.

1. Het belangrijkste is: je hebt meer tijd voor andere dingen. Stel je eens voor dat je niet meer aan het appen, internetten, Candy Crushen, Snap chatten of Twitteren bent. Dat zou je een paar uur per dag kunnen schelen! In die tijd kun je studeren voor je tentamen, een goed boek lezen, of een film kijken waar je gewoon je volledige aandacht bij hebt in plaats van een half oog op je mobiel en een half oog op de tv.

2. Je hebt meer tijd over om te kletsen met vriendinnen in real life. Normaal gooi je waarschijnlijk alle nieuwtjes, foto’s en roddels meteen op de groepswhatsapp en dan blijft er een stuk minder over om in het echt met elkaar te bespreken.

3.  Je wordt relaxter wakker. Velen zullen zich herkennen in het beeld dat je ’s ochtends nog maar net uit je slaapt ontwaakt bent en je mailbox alweer vol zit met zaken die niet kunnen wachten, je whatsapp-gesprekken overlopen met berichten van degenen die de avond ervoor op stap zijn geweest en even hun dronken foto’s willen delen, en je apps tig pushberichten aangeven die je als-de-wiede-weer moet openen.

4. Je hebt geen social media stress. Het is allemaal hartstikke leuk dat Facebook, Twitter en Instagram, maar het zal voor velen ongetwijfeld ‘social media stress’ opleveren. Veel mensen zien het als noodzakelijk om zo snel mogelijk te reageren op alles wat via deze kanalen binnenkomt.

5. Je blijft niet meer per ongeluk in de bus zitten omdat je zo diep in je smartphone verzonken bent. Yep, het is mij laatst nog overkomen dat ik twee haltes was blijven zitten omdat ik middenin een onzinnig whatsapp-gesprek zat. Met als gevolg dat ik terug moest lopen, mijn trein miste, en daardoor te laat op mijn afspraak kwam.

Zijn jullie erg verslaafd aan je smartphone?

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Margo
  27/01/2014

  Oh zo herkenbaar! Vooral dat er met vriendinnen weinig te kletsen overblijft. Dat je bij elkaar zit en er van die stiltes vallen, waarin dan 1 iemand zegt: Goh, zijn we al uitgepraat? Alleen omdat we op WhatsApp teveel delen met elkaar… zo sneu eigenlijk!
  En die drang om altijd maar meteen te moeten antwoorden… daar ben ik gelukkig wel een beetje vanaf nu. Ik zat er altijd bovenop! Ongezond hoor, voelde me soms zo gestressed door WhatsApp alleen al.
  Wat een wereld he 🙂 We worden langzaam gek met z’n allen door die smartphones haha!

  • Reageren
   La VieSagista
   27/01/2014

   Ja erg is dat he! Daarom zet ik bewust niet meer alles op Whatsapp, juist om genoeg gespreksstof over te houden. Stom dat je daar mee bezig moet zijn.

 • Reageren
  Margo
  27/01/2014

  P.S. Ik vind het leuk dat je meer van zulke artikelen plaatst, helemaal wat ik leuk vind. Niet alleen maar over make-upkwasten, maar ook over andere dingen 🙂 Helemaal leuk!

  • Reageren
   La VieSagista
   27/01/2014

   Fijn dat je laat weten dat je dit soort dingen leuk vindt om te lezen Margot. Ik ga het meenemen! Ik heb nog zoveel inspiratie voor dit soort ‘andere’ artikelen haha.

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.