5 redenen om een kinderloos weekend met vriendinnen te hebben

Een ouderwets gezellig vriendinnenweekend is heerlijk! En wel om de volgende redenen.

Soms heb je even wat vrijheid nodig. Beetje tipsy worden van een paar rose’tjes eind van de middag, zelf beslissen hoe lang je op dat terras blijft hangen en voor een keertje niet te haasten om de boodschappen in huis te hebben, het eten op tijd klaar te hebben en de kinderen te badderen. En oja, ’s nachts niet drie keer op je knieën hoeven om speentjes te verzamelen is ook een prettige bijkomstigheid. Even geen babyfoons, luierverschoonsessies en vaste eettijden.

Het is lekker om een weekendje de verantwoordelijkheid uit handen te kunnen geven. Mijn peuter heeft veel aandacht nodig en ik geniet daarvan, maar ik blijf de leukste moeder als ik heel af en toe ook iets voor mezelf doe. Dit hoeft natuurlijk niet meteen een heel weekend te zijn, een middagje shoppen of een gezellige lunch met vriendinnen kan ik ook zeer waarderen, maar na zo’n weekend kom ik altijd helemaal opgeladen en met 100% nieuwe energie weer thuis.

Ouderwets lol hebben een heel weekend lang! Ik vind het heerlijk om ongegeneerd te gieren om niks. Van die grappen die verder niemand begrijpt behalve wij.

Oeh en eten wat ik wil. Of het nou pittig, kruidig, extreem heet, te vet of veel te ongezond is, het mag en kan gewoon in zo’n weekend want de peuter eet niet mee.

Last but not least: vriendschappen belangrijk om in te investeren. Al mijn vrienden kennen mij van voor de geboorte van James. Ze zijn stuk voor stuk goud waard. We hebben intieme momenten gedeeld en kennen elkaar door en door. Door de komst van James is het echter niet meer een vanzelfsprekendheid dat we elkaar wekelijks zien. Toch vind ik het belangrijk om nog geregeld te quality timen. Dat kan een etentje zijn, een dagje shoppen, een avond bankhangen.

 Ga jij wel eens een heel weekend met vriendinnen weg?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Nicole
  15/03/2017

  Nee eigenlijk niet. Maar we hebben bijna allemaal kinderen dus dat zou ook heel lastig te plannen zijn.
  Nicole onlangs geplaatst…Het leed dat reflux heetMy Profile

  • Reageren
   Yvonne
   15/03/2017

   Wij hebben ook bijna allemaal kinderen (groepje van 8 vriendinnen) maar we doen dit bijna elk jaar een weekend. Niet lastig te plannen: de vaders zijn toch thuis? 🙂
   En inderdaad Sanne: elke moeder zou dit moeten doen, het is nodig! Zelf vind ik het fijner dan met mijn vriend een weekend weggaan omdat ik dan weet dat mijn zoon bij z’n vader is.

 • Reageren
  Nicole
  15/03/2017

  Ik heb geen vriendinnen groepje meer. Maar zo los met een vriendin zou ik dat wel doen. Alleen nog niet van gekomen. Wel een keer met m’n moeder maar toen was ik al zwanger van de 2e dus kon ik nog niet helemaal los haha
  Nicole onlangs geplaatst…Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjesMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  15/03/2017

  Het lijkt me heel leuk, maar heb het al jaren niet meer gedaan. Zelfs niet toen mijn dochters er nog niet waren. Nu met 2 drukke Kids doe ik een heel weekend weg mijn man nog niet aan ?
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn eerste YouTube filmpje!My Profile

 • Reageren
  Heleen
  15/03/2017

  Wat leuk dat je zegt: ik ben een leukere moeder als ik af en toe iets voor mezelf kan doen. Ons meisje is nog niet geboren, maar ik geloof nu al dat dit voor mij ook zo is!
  Ik ben afgelopen weekend nog met vrienden weggeweest, dit doen we twee keer peer jaar. Rond oktober gaan we waarschijnlijk weer en dan mag de kleine bij opa en oma logeren, zodat wij “old school” lol kunnen trappen!
  Heleen onlangs geplaatst…Review: Hema Hand Spa Glove Masks.My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/03/2017

  Oeh, weekendje weg met vriendinnen is altijd een goed idee!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Maybelline Lash Sensational Luscious Black MascaraMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.