5 dingen van de babylijst die ik nog steeds gebruik voor beide kinderen

Die babyuitzetlijst mag dan behoorlijk uitgebreid zijn, puntje bij paaltje gebruik je de meeste dingen slechts enkele maanden, hooguit tot je baby een jaar of anderhalf is. Logisch zal je denken, want het heet toch ook een ‘babyuitzetlijst’ en geen ‘kinderuitzetlijst’ maar laten we eerlijk zijn, je gooit er een hoop geld tegenaan dus is het best fijn als er nog enkele dingen zijn die je bijvoorbeeld ook nog voor je driejarige kunt gebruiken. Dit gebruik ik nog van mijn uitzetlijst!

Tripp Trapp. Dit is denk ik wel een van de meeste waardevolle investeringen geweest. De Tripp Trapp is al vanaf de geboorte te gebruiken met de zogenaamde New Born Set. Hier hebben zowel James als Isé zo’n zes maanden in gezeten. Na zes maanden is het een meegroeistoel die tot alle leeftijden geschikt is. Hij past perfect aan tafel en ik vind het design nog steeds prachtig. Inmiddels hebben wij twee Tripp Trapp-exemplaren in ons bezit en maken onze kinderen er iedere dag gebruik van. Qua design vind ik ze de mooiste kinderstoelen op de markt (oja, dat had ik al gezegd) en het fijne is dat ze écht lang mee kunnen.

Babynagelschaartje. Het knippen van baby- en kindernagels heb ik altijd een rotklus gevonden. Het is gepriegel en gaat zomaar fout, zeker met mijn niet zo stabiele hand. Zoonlief van 3 kan maar moeilijk stilzitten en daarom gebruik ik nog steeds het schaartje dat ik destijds kocht voor zijn babyuitzetlijst. Het is het enige schaartje waarmee ik moeiteloos zijn nagels gedaan krijg. Er zit een soort kromming in en de punten zijn afgerond, waardoor het vrijwel onmogelijk is om er verkeerd mee te knippen.

Hydrofielen. Niks nieuws onder de zon natuurlijk dat deze dingen multifunctioneel zijn. Ik gebruik ze natuurlijk nog voor Isé die om de haverklap een braakje op mijn schouder legt, maar ook voor James zijn ze super geschikt als servet of als poetsdoek voor zijn gezicht.

Badcape. Gezien ik twee kinderen heb die in oktober geboren zijn, heb ik een XL hydrofiel nooit geschikt gevonden om ze mee af te drogen omdat dat gewoonweg te koud was (enkel voor de gebieden tussen de huidplooien). Ik koos liever voor de badcape die een stuk dikker en warmer is. Tot op de dag van vandaag gebruik ik deze badcapes nog voor James, die er op zijn beurt het liefst Superman in speelt.

Thermometer. Als ik merk dat mijn kinderen verhoging hebben, dan ben ik er als de kippen bij om polshoogte te nemen. De thermometer die ik heb aangeschaft toen ik destijds James zijn uitzetlijst aan het completeren was, doet hier nog steeds dienst.

Heb jij ook nog producten van de babyuitzetlijst die je nog steeds gebruikt?

Uitgelichte afbeelding: Natalia Deriabina via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Moederschip
  22/05/2018

  Ik kam mijn driejarige dochter haar haren nog steeds met de babyborstel die in de verzorgingsset zat bij haar geboorte 🙂
  Moederschip onlangs geplaatst…Wat ik leerde uit het boek van Wim Oosterlinck (Ik wilde geen kinderen en nu heb ik er twee)My Profile

 • Reageren
  Liset
  22/05/2018

  Zo grappig! Ik gebruik dus ook nog steeds de babynagelschaar en -vijl voor mijn kinderen nu ze groter zijn. Het knipt heel handig en veilig. Ook hydrofiele doeken zijn superhandig en die Tripp Trapp stoelen staan hier al jaren aan tafel.
  Liset onlangs geplaatst…Maak kennis met de nieuwe The Body Shop Banana limited edition collectie!My Profile

 • Reageren
  Femke
  22/05/2018

  Van mijn vriendinnen hoor ik dat ze bij de kids ook tot 3/4 jaar het babynagelschaartje gebruiken haha. Hydrofiele doeken kun je volgens mij altijd blijven gebruiken, ik zie ze zelfs wel eens voorbij komen om de vaat mee af te drogen haha. Goede tips voor deze mommy to be :-), want eerlijk is eerlijk.. van die hele baby uitzetlijsten zitten er ongetwijfeld miskopen bij als ik die klakkeloos opvolg.
  Femke onlangs geplaatst…You and Make up Tag.My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  22/05/2018

  Uhhh…ik geloof dat ik hier een uitzondering ben…
  Babynagelschaartje gebruik ik al vanaf een jaar of 2/3 niet meer. Ik knip veel sneller met een grote-mensenschaar.
  Hydrofieldoeken heb ik überhaupt bijna nooit gebruikt (capes sowieso nooit!) waar ze voor bedoeld waren. Ik gebruik ze nu wel als poets- en stoflap. Ideaal!

  Thermometer gebruik ik bijna niet. Ik voel en zie zo ook wel of mijn kind ziek is. Kinderarts heeft het me zelfs wel eens afgeraden om te temperaturen. A mother knows best.

 • Reageren
  Lena
  22/05/2018

  Hihi, ik ben 13 jaar en ik gebruik nog steeds een schaartje die uit een babysetje komt.
  Ik gebruik hem al mijn hele leven mijn moeder kocht hem toen nog voor mijn oudere broer bij de Hema (Natuurlijk hebben we nu een nieuwe maar wel dezelfde als vroeger).

 • Reageren
  Marjoleine
  25/05/2018

  Ik ben 22 en knip nog steeds af en toe mijn nagels met een babyschaartje, hahaha. Vind die echt veel handiger dan andere schaartjes met zo’n punt eraan.
  Marjoleine onlangs geplaatst…Mijn verjaardagsweekend!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.