4x voor paal door mijn kinderen

Op de meest onverwachte momenten word ik voor paal gezet door mijn bloedjes.

Mijn oudste gedraagt zich altijd zo voorbeeldig. Althans, in die veronderstelling ben ik. Aangezien hij thuis vrij goed luistert, me meteen corrigeert wanneer ik een lelijk woord zeg en altijd vraagt of hij iets mag, ga ik ervan uit dat ‘ie ook buitenshuis zo correct is. Ik vertel dat ook zo aan de ouders wanneer hij met een vriendje of vriendinnetje mee gaat. Laatst verliep het echter toch iets anders dan ik in mijn hoofd had: James ging met een vriendinnetje mee naar huis, stond al bij haar moeder me uit te zwaaien en riep en passent nog even ‘Daahaaag mama dikzak!’ naar me. Een woord dat ik hem serieus nog nooit eerder had horen zeggen.. Ik schaamde me dood. Daar ging mijn verhaal over mijn voorbeeldige bloedje.

Isé heeft nogal de gekke gewoonte om van alles om haar nek te willen hangen. En dan bedoel ik ook letterlijk alles. Kettingen, snoeren, sjaaltjes, medailles, ondergoed, boterhamkorsten, het liefst is ze zich de hele dag aan het verkleden. Je voelt hem al… Toen ik de was beneden aan het opvouwen was had ze in de gauwigheid een string uit de mand weten te vissen en om haar nek gehangen. Ik had het nog niet gezien. Totdat de postbode een pakketje kwam brengen en ze ineens vrolijk en wel met een string om haar nek naast me stond om het pakketje uit de hand van de postbode te grissen… Ik had er gewoon even geen woorden voor.

‘Jullie liggen zonder kleren bloot in bed’ werd op klaarlichte dag resoluut verkondigd door mijn oudste bloedje. Er kwam wat gegiebel achteraan. Mijn vriend en ik keken elkaar verbaasd aan. Want A). Dat is niet zo en B). Het zal toch niet zo zijn dat het een keer is voorgekomen dat… Nou ja.
Na wat vragen kwam er nog weinig duidelijkheid, alleen maar meer gegiebel. Ik moet toch wel bekennen dat ik inmiddels wel wat kleur op mijn wangen had gekregen van deze uitspraak. Als dat maar niet straks verkondigd wordt op een verjaardagspartijtje, zul je net zien… (‘ja nou weet je, mijn papa en mama die liggen bloot……’)

“Mama ik zie je hele bips!” werd op zeer luide toon op de parkeerplaats naar me geroepen door mijn zoon, toen ik bukte om Isé haar schoentje vast te maken. Ik zei tegen James dat ‘ie dat maar niet zo hard moest zeggen en probeerde mijn shirtje weer een beetje in mijn broek te proppen, maar James liet er geen gras over groeien en riep het nog een keer. En dan niet 1 of 2 keer, nee 5 keer riep ‘ie: “ja nog steeds! Ik zie nog steeds je billen! Je hele bips zie ik mam! Ze komen echt boven je broek uit!”

Zet jouw kind je ook wel eens voor schut?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Marloes
  28/03/2019

  Haha oh wat erg! Maar achteraf ook wel erg grappig natuurlijk! Heerlijk die opmerkingen van kids.

 • Reageren
  Tineke
  28/03/2019

  Ai! Die periode moet hier nog komen, maar ik vrees dat die van mij ook wel zulk soort gênante dingen gaan doen en zeggen.
  Liefs
  Tineke onlangs geplaatst…Naar de markt en tapas etenMy Profile

 • Reageren
  Gerrie
  28/03/2019

  Hahaha oeps?
  Op zo’n moment niet leuk
  Maar later de leukste dingen om over te lachen ?
  Gerrie onlangs geplaatst…Een zondag zoals een zondag hoort te zijn!My Profile

 • Reageren
  Dionne
  28/03/2019

  Hahaha die eerlijkheid van die kids is soms goudwaard en soms ietwat gênant.. Haha!

 • Reageren
  Lisette
  28/03/2019

  Hahaha erg hè. En van tevoren denk je nog: oh, ik kan niet wachten tot ze kunnen praten. Ik heb vroeger wel eens tegen een vriendinnetje gezegd op een volle verjaardag dat we eigenlijk iets anders voor haar wilden kopen, maar dat mijn moeder dat te duur vond (was de waarheid)
  Lisette onlangs geplaatst…Naast mij in bed liggen is helemaal niet leukMy Profile

  • Reageren
   Ingrid
   28/03/2019

   Hahaha ik heb hardop gelachen om dit artikel. Vooral die string bij de postbode. Heerlijk ?

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  28/03/2019

  Oh, haha! Dit klinkt natuurlijk heel hilarisch als ik je artikel zo lees, maar op het moment zelf kun je wel even door de grond zakken. En ja…dit soort dingen overkomt mij ook, haha.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | Real Techniques Rebel Edge TrioMy Profile

 • Reageren
  Manouk
  28/03/2019

  Hahaha dit is echt zo grappig! Tot nu toe (nog) niet zo. Wel dat mijn oudste zoon (4 jr) anderen aanspreekt op hun gedrag. Als ze bijvoorbeeld roken oid.

 • Reageren
  Carmen
  28/03/2019

  Ik ging eens met mijn oudste zoon (3) naar het zwembad. Erna deed ik mijn trainingsbroek aan omdat ik gelijk door ging naar hockey. Die broek draag ik ’s avonds ook thuis. Dus mijn zoon roept door de volle kleedkamer: “Mama! Doe jij nou alwéér je pyjamabroek aan!”
  Carmen onlangs geplaatst…Boekrecensie: Kleine mensen, grote gevoelens. De seksuele opvoeding van kinderen.My Profile

 • Reageren
  Petra
  28/03/2019

  Heerlijk ! Onze zoon zei laatst op een verjaardag ‘mijn mama heeft ook nog een luier om, zoon kleine speciaal voor mama’s!’ Ik schaamde me kapot ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.