3x ULTIEME parfums om mee te VERLEIDEN | Hugo Boss, L’Occitane, Etos

Stiekem draag ik parfum eigenlijk meer voor anderen dan voor mezelf. Ik krijg er echt een kick van als mensen me complimenteren met de geur die ik draag.

Wanneer ik vergeten ben mijn parfum op te spuiten ’s ochtends, dan voel ik me meteen heel kaal. Het is echt de finishing touch aan mijn ochtendroutine en ik ga eigenlijk zonder nooit de deur uit.

parfum gezicht

Maar je hebt natuurlijk parfums en je hebt parfums, met andere woorden, er zit een hoop verschil tussen de soorten die er zijn. Het ene parfum vind ik meer geschikt voor een zwoele zomerdag, het andere parfum meer voor een koude winterse avond en weer een ander is echt de ultieme geur voor een feestje. De parfums waar ik het in dit artikel over ga hebben zijn de parfums om te verleiden. Geur en verleiding hebben nu eenmaal een sterke band met elkaar. Een geur is sfeerbepalend. Met een geur laat je meteen een indruk achter. In dit artikel komt een drietal parfums aan bod waarmee dat verleiden ongetwijfeld gaat lukken!

Hugo Boss The Scent For Her

De eerste in dit rijtje is er eentje van Hugo Boss. Ik ben werkelijk dól op de geuren van dit merk en heb er al heel wat versleten. Ik noem: Boss Orange, Femme, Ma Vie en Woman. Stuk voor stuk ontzettend vrouwelijke, comfortabele geuren. Als er een nieuwe uitkomt, dan ben ik er als de kippen bij om deze te proberen.

7

The Scent kreeg ik onlangs opgestuurd en mijn geluk kon niet op. Het eerste wat in me opkwam toen ik de geur rook was ‘ja, dit is er echt eentje om te verleiden’. Hij is fruitig en zoet, sexy en vrouwelijk, prettig en warm. De hint perzik in dit parfum vind ik verrukkelijk, het geeft de geur een fruitige touch maar op zeer subtiele wijze. Na een paar uur, als de top van de geur is uitgewapperd, blijft er een warme aangename aroma over.

8

Geurnoten in dit parfum zijn perzik, fresia, oosterse osmanthus en geroosterde cacao. De geur blijft een uur of 7 goed hangen. Heel eerlijk? Dit parfum is mijn favoriet van de drie. Ik heb ‘m zelfs aan aangeraden aan een bezoekster die me onlangs vroeg wat voor parfum ze zou kopen van de bonnen van haar verjaardag. Ze stuurde me later nog een berichtje dat ze ‘m gekocht had en écht ontzettend lekker vond.

De geur is te koop bij parfumerieën zoals Douglas en ICI Paris XL en ook op Bol.com. Vanaf €60 voor 30ml (nu voor €50 bij ICI Paris).

L’Occitante Arlésienne

Ook L’Occitane is onlangs uitgekomen met een parfum waarmee je ongetwijfeld heel wat mannen om je vinger zal winden. Het gaat om Arlésienne Eau De Toilette, een zacht en bloemig parfum dat een warme ondertoon heeft.

5

Nog niet eerder heb ik een parfum van L’Occitane gehad, maar ik weet wel dat veel vrouwen er lyrisch over zijn. De variant Arlésienne is een bloemige geur met een basis van muskus. De geur schippert tussen onschuldig en sensueel, eentje die zacht is maar ook krachtig.

6

De geurnoten die je in dit parfum terugvindt zijn saffraan, bergamot, galbanum, meidoorn, violen en witte muskus. Ik was verbaasd over hoe lang je de geur op mijn huid bleef ruiken. Als ik Arlésienne ’s ochtends opspuit dan ruik ik ‘m na een uur of 8 nog steeds.

Te koop in de webshop van L’Occitane voor €60,00/75ml. 

Etos Mystic Nights

En dan dé dupe van Yves Saint Laurent Black Opium: Mystic Nights van Etos. Hoe fijn is het dat een budgetmerk de perfecte namaakgeur heeft gecreëerd?!

3

Zelf heb ik de echte versie Black Opium voor mijn verjaardag gekregen, ik draag ‘m niet vaak maar bewaar hem echt voor bijzondere gelegenheden. Ook omdat het parfum aan de prijzige kant is. Deze versie is een stuk goedkoper maar ruikt nagenoeg hetzelfde.  Hij valt echt onder de zwaardere parfums met een flinke oriëntaalse touch, juist daarom is ‘ie des te verleidelijk én gedurfd.

4

Noten die je in dit parfum terug vindt zijn roze peper, roos en sandelhout. De geur blijft niet zo lang hangen als de originele versie; je hebt er een uur of 3 plezier van. Maar eerlijk is eerlijk, daar is de prijs ook naar.

Te koop bij Etos voor €9,99/50ml.

Welke geur spreek jou het meeste aan?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Martina
  10/11/2016

  Je hebt de geuren knap omschreven, ik ben wel benieuwd geworden!
  Martina onlangs geplaatst…10 November 2016 – Vijf favorietenMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  10/11/2016

  Oeh die geur van Boss ken ik nog niet, ik ben erg benieuwd!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Dé tips om je handtas te herorganiseren!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  10/11/2016

  Ik ken de geuren van L’Occitane ook niet maar vind de winkel altijd zo lekker ruiken. Ze lijken me best wel intens, weet niet of het iets voor mij is. Die van Boss lijkt me heel erg lekker, klinkt best een beetje als mijn geur. Mijn type geur dan bedoel ik hè… van mezelf ruik ik niet zo lekker denk ik 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Rawa Secrets SkinCare ReinigingslijnMy Profile

 • Reageren
  Dagmar
  10/11/2016

  Aah wat een heerlijk artikel! Fijne tips, die van Hugo Boss lijkt mij echt een topper. Mooie foto’s ook!
  Dagmar onlangs geplaatst…Bucketlist – Het eerste levensjaar van onze zoonMy Profile

 • Reageren
  Willemijn
  14/11/2016

  Hey Sanne,
  Nou ben ik al meerdere malen in meerdere Etossen wezen kijken voor dit parfum (woon zelf in Zeeland maar waren laatst ook in den haag) en hij is telkens nog niet uitgebracht! 🙁 weet jij toevallig wanneer deze in de winkels komt te liggen?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.