3 gebeurtenissen deze week waardoor ik me een loedermoeder voelde

Ik heb wel eens van die momenten dat ik achteraf denk: dat was niet zo heel slim, niet zo handig, of een tikkie onaardig van mij als moeder. Lees hier de gebeurtenissen van afgelopen week waardoor ik me best wel een beetje een loedermoeder voelde..

Op de dag dat de straten onder de sneeuw lagen en het kwik -1 aangaf, was ik vergeten om James handschoenen mee te geven. Dat wil zeggen, ik had ze in de gauwigheid in mijn handtas gestopt om ze eenmaal op school in James’ luizentas te leggen, maar dat laatste was ik vergeten. Ik kwam er pas achter toen de pauze al geweest was. Arm jong, ik zag al helemaal voor me hoe hij met verkleumde vingertjes na de pauze zijn legoblokjes niet goed uit elkaar kreeg. Maar James? Die had achteraf nergens last van gehad… Hij vond het veel makkelijker sneeuwballen maken zonder handschoenen. Pfiew!

Nadat ik voor de afwisseling weer even een andere tas van James erbij pakte, kwam ik erachter dat daar nog een vies broodbakje in zat (ugh) en bovendien plukte ik uit het voorvakje ook nog een vriendenboekje – iets waar James nog helemaal niet over begonnen was trouwens. Ik voelde me meteen ontzettend schuldig dat ik dit niet eerder had ontdekt en stelde me voor hoe degene van wie het vriendenboekje was al dagen zat te wachten tot hij hem weer overhandigd kreeg. Een maand geleden stond er ook al in de schoolapp dat iemand zijn vriendenboekje al geruime tijd kwijt was en of degene die het boekje had ‘m gauw terug wilde geven. Oei, dat wilde ik niet op mijn geweten hebben.

Het was weer tijd om voor James nieuwe kleding te bestellen. Onder zijn toeziend oog scrolden we door een online webshop en uiteraard was hetgeen hij wilde hebben vooral bedrukt met prints van dino’s, auto’s, superhelden en Disneyfiguren. De leuke truien en vesten die ik aanwees, konden hem niet helemaal bekoren. Uiteindelijk gooide ik toch de kleding in mijn virtuele mandje die ík graag voor hem wilde hebben inclusief één dinoshirt dat door hem zelf uitgezocht was, en verder zei ik tegen ‘m dat de andere shirts die hij aanwees al uitverkocht waren… Leugentje om bestwil moet kunnen toch? 😉

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Annelous
  10/02/2019

  Haha..ik heb soms geen zin om vriendjes of vriendinnetjes mee naar huis te nemen uit school…OF mijn kids aan een ander mee te geven waar ik ze dan vervolgens 2-3 uur later weer moet ophalen. Als mijn neus zou groeien voor alle leugens die ik daar voor verzin .. pffff .. “ik krijg al bezoek” “we moeten naar de tandarts” (eenmaal thuis; oh nee toch niet) “ik voel me niet zo lekker dus ander keertje oké” enz enz

  Mijn dochter lust zgn alleen de tomatensoep van oma. Toch maar ik ‘m vaak zelf en zeg dan dat oma een pannetje gebracht heeft, dan eet ze het wel op.

  Ik fake wel eens dat ik niet lekker ben of hoofdpijn heb zodat ik me heerlijk even terug kan trekken in de slaapkamer en ik de zorg volledig aan mijn man over laat, inclusief een bezoek aan een kinderverjaardag

  Mijn dochter werd 6 en wilde met haar kinderfeestje iets doen wat haar broer had gedaan toen hij 10 werd. Ik vond dat achteraf veel te duur, te ver weg etc dat ik heb gelogen dat je daar minimaal 9 voor moet zijn om het te mogen doen. Ze vond het jammer maar accepteerde het toen wel

  Ik pak soms kleingeld uit hun spaarpotjes met de bedoeling het terug te stoppen maar vergeet dit dan. Heb onlangs in hun potjes een briefje van € 20,- gestopt om mijn schuldgevoel af te kopen. Bij 1 van hen heb ik dat er weer uitgehaald om pizza te laten bezorgen haha .. dat moet ik nog even terug stoppen

  Enz enz enz .. groetjes van een loedermoeder

  • Reageren
   Nathalie
   10/02/2019

   Haha, oei kan met bijna alles meepraten, behalve met de spaarpotjes dat vind ik te ver gaan. Maar ieder zijn dingen!

   • Reageren
    LAVIESANNE
    10/02/2019

    Hahahaha oh wat heerlijk deze eerlijke momentjes?

  • Reageren
   Annette
   10/02/2019

   Ieder z’n ding gelukkig.
   Maar liegen tegen Mn kinderen doe ik toch niet zo snel. Ik geef ze hetzelfde respect als ikzelf terugverwacht. Ik wil niet dat er tegen mij gelogen wordt dus ga ik ook hen niet voorliegen.

 • Reageren
  Sharon van Bommel
  10/02/2019

  Hahaha wat schattig van die sneeuwballen! Ik vind je blog erg leuk om te lezen trouwens 🙂
  Sharon van Bommel onlangs geplaatst…Elie Saab Girl of Now ForeverMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.