2x meest gedragen parfums van het moment

Twee geuren: een easygoing, vrouwelijk en bloemig parfum voor overdag en een zwaardere, intense en ronduit sexy geur voor de avonduren.

Al vanaf het moment dat Miss Dior Blooming Bouquet uit kwam heb ik een crush op de geur. Altijd wanneer ik de ICI Paris of Douglas binnenliep dan móest ik eerst even snuffelen. Maar eerlijk is eerlijk, een parfum koop je niet zo snel voor je zelf en dat samen met het feit dat mijn stash eigenlijk al veel te veel geuren beslaat maakte dat ik nooit de stap nam om Blooming Bouquet daadwerkelijk aan te schaffen.

4

Maar toch, toen het mijn verjaardag was en ik een aantal parfumeriebonnen kreeg, kon ik me niet inhouden. Het parfum kreeg ik maar niet uit mijn hoofd. En ik ben er maar wat blij mee, want de geur is werkelijkwaar heerlijk. Zo lekker, dat ik mij niet voorstellen dat het iemands smaak niet is.

Hij lijkt heel in de verte ergens wel op Miss Dior Cherie, maar dat is een geur die mij nooit 100% kon bekoren. Hij pakte niet goed uit op mijn huid. Deze geur daarentegen is alles wat ik zoek in een dagelijks parfum, die je ’s ochtends al meteen na het douchen op kunt spuiten zonder dat je er misselijk van wordt. Het is een geur die zo zacht en zo delicaat is dat ik eraan blijf snuffelen. Enige minpuntje is dat ‘ie niet de hele dag blijft hangen.

5

Miss Dior Blooming Bouquet is gemaakt voor de “onweerstaanbaar charmante en flirtende vrouw”. De topnoten van dit parfum ontrollen een delicate mix van Siciliaanse sinaasappel en vermengt zich met zachte noten van roze pioen en Damascusroos. De finishing touch van deze geur is witte muskus, een heerlijke noot die het een lichte en sensuele geur maakt.

50ml Miss Dior Blooming Bouquet EDT kost €71,10.

Dan een hele andere geur die ik juist als donker en mysterieus zou omschrijven, ik heb het over Black Opium van Yves Saint Laurent.

1

Toen ik deze geur rook was ik meteen verkocht. Hoewel ik een lichte easygoinggeur enorm kan waarderen, vind ik een zwaardere en zwoele geur (zoals Thierry Mugler’s Alien) op zijn tijd zeker niet verkeerd. De geur Black Opium vind ik interessant omdat hij bestaat uit koffie- en vanillenoten.

Zo mysterieus en bijzonder als de fles oogt, zo bijzonder ruikt de geur ook. Warm, verleidelijk en een tikkeltje zwaar. Echter niet op een bedwelmende manier. Hij lijkt in de verte wel een beetje op een zwaardere versie van Lolita Lempicka.

3

Het is een geur waarvoor je in de stemming moet zijn, in tegenstelling tot de hierboven besproken Blooming Bouquet is dit niet een geur die je na het douchen opsprayt om lekker fris voor de dag te komen. Nee, dit is een geur die je op doet voordat je op stap gaat, als je geliefde je mee uiteten neemt of voor iedere andere glamorous gelegenheid.

2

In de top vinden we noten als Roze Peper and Oranjebloesem. Het hart bestaat uit jasmijn (een van mijn favoriete geurnoten) en koffie en in de basis vinden we vanille, patchouli en sandelhout terug. Dit tezamen maakt het een oriëntaals kruidige geur waar je van moet houden.

50ml YSL Black Opium EDT kost €70,80.

Wat zijn jullie favoriete parfums? Houd je meer van zware geuren of juist van een lichte geur?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  22/06/2016

  Vooral die black opium vind ik er lekker ruiken. Ik hou van wat zwaardere geuren. Zelf draag ik al n tijd black excess van Paco Rabanne.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Onze thuisvakantie bucketlistMy Profile

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  22/06/2016

  Wat een stoere fles van Black Opium. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit parfum draag. Ik heb één flesje en die is van Jean Paul Gaultier. Ooit gekregen. Alleen als ik een avondje uit ga, draag ik parfum.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe blijf je zo lang mogelijk gezond?My Profile

 • Reageren
  Tamara
  22/06/2016

  Hier zijn boss femme en jean paul gaultier echt favoriet. En natuurlijk chanel nr 5, maar ik vind het zonde om die veel te gebruiken gaha
  Tamara onlangs geplaatst…Waarom ik de babytijd echt niet ga missen.My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  22/06/2016

  Black Opium is heeeerlijk! Ik heb die geur ruim een half jaar in doosje gehad, nog met de seal eromheen… Nooit aangeraakt. Toen ik ‘m eindelijk eens uitpakte, was ik gelijk verkocht. Net als jij spray ik ‘m ook niet op als ik ’s ochtends uit de douche kom, het is echt een parfum dat ik bewaar voor de avonden. Die van Dior ken ik niet maar hoe jij ‘m beschrijft, spreekt-ie me heel erg aan.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hieper de piep! De verjaardag van Amy en MaisieMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  22/06/2016

  Ik moet echt eens Black Opium gaan ruiken, die lijkt me zo lekker! Ik ben gek op Alien en La vie est Belle de laatste tijd 🙂
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 33My Profile

 • Reageren
  Nicole
  22/06/2016

  Ik draag altijd wish van Chopard. Stuk goedkoper 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Wil jij in mijn vriendenboekje schrijven?My Profile

 • Reageren
  Marjoleine
  22/06/2016

  Ah ze lijken me allebei heerlijk! Black opium heb ik weleens een tester van gehad en vond ik heeel lekker. Mijn favoriet is Jimmy Choo en Ange ou demon le secret van Givenchy, die ruikt echt goddelijk.
  Marjoleine onlangs geplaatst…Aanwinsten – Cluse, Nike & Bloggers beauty secretsMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  22/06/2016

  Ze zijn allebei heerlijk! Toevallig heb ik vandaag mijn favoriete zomergeuren op mijn blog staan en daarin zit Miss Dior Eau de Toilette. Ik ben erg benieuwd naar de Miss Dior Blooming Bouquet, want die heb ik nog niet geroken.
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Mijn 3 favoriete zomergeurenMy Profile

 • Reageren
  Willemijn
  24/06/2016

  Ooh black opium ik hou er van! Heb hem hier ook staan en ben er zo blij mee! Die miss Dior ken ik nog niet (binnenkort maar eens even gaan ruiken als ik t zo lees!) maar ben ook nog aan t sparen voor j’adore voile de parfum die is ook zooooo lekker! <3

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.