2x Clinique lipproducten: Superbalm lip treatment en chubby plump & shine

Velletjesvrije en gehydrateerde lippen zijn voor mij niet vanzelfsprekend. Er moet altijd heel wat aan te pas komen wil ik met verzorgde lippen voor de dag kunnen komen.

Of het nou lente, zomer, herfst of winter is, vrijwel altijd zijn er sporen van droogheid en dehydratie op mijn lippen te vinden – eigenlijk hetzelfde verhaal als met mijn gezichtshuid. Dit vind ik erg vervelend, want daardoor zitten er genoeg dagen tussen dat lipstick of lipgloss echt een no go zijn. Als er iets onverzorgder is dan droge lippen dan zijn het wel droge lippen met lipstick.

Met dit in mijn achterhoofd werd ik wel erg nieuwsgierig naar deze producten van Clinique. De Superbalm is goed voor ultieme hydratatie van je lippen en de Chubby Plump & Shine geeft een mooie gekleurde glans en een lichte ‘boost’ aan je lippen.

Super Balm Lip Treatment

Laat ik beginnen met de Super Balm Lip Treatment. Het is een klein mintgroen tubetje met daarin een stevige substatie die je lippen zacht en glad maakt en die ze tevens voorziet van een mooie glans.

Het product is gemakkelijk te doseren met de applicatior waar zich een heel klein gaat in bevindt. De balm bevat een fijne mix van antioxidanten en huidherstellende ingrediënten. Het hoofdingrediënt is petroleum, dit kennen we ook wel als vaseline. De balsem geeft verder geen kleur af maar dus wel een prachtige verzorgende glans.

Als na een paar keer gebruiken ben ik een enorme fan geworden van dit product. Ik vind de glans waanzinnig mooi en naturel en de substantie is allerminst plakkerig. Het is net alsof je een normale gloss op hebt maar dan zonder de nadelige sticky effecten. Dit wordt absoluut een musthave voor in mijn handtas! Nu €17,29 voor 7ml bij Douglas.

Clinique Chubby Plump & Shine Liquid Lip Plumping Gloss

Het tweede product dat ik ga bespreken is de Clinique Chubby Plump & Shine. Deze lipgloss zou niet alleen voor een mooie glans zorgen, maar ook voor een volle lip!

Zoals we gewend zijn van de producten uit de Clinique Chubby lijn, zit ook deze gloss weer in een stick. De onderkant van de stick is draaibaar en hiermee krijg je het product uit de kleine opening aan de bovenkant. Ik vind dit zelf meestal niet zo precies werken, maar gelukkig komt het aanbrengen van een gloss minder nauw dan het aanbrengen van lipstick.


De kleur die ik heb ontvangen genaamd ‘Goliath Grape’ is op de hand aangebracht vrij fel (al vermoed ik dat ‘ie op mijn lippen toch vrij neutraal zal ogen) en als je goed kijkt zie je minuscule glittertjes zitten.

Op de lippen komt een mooie, subtiele en frisroze glans tevoorschijn. De plumping effecten zijn bij mij echter niet zo aanwezig, maar nu is dat ook niet een primair aspect waarop ik een gloss zou uitzoeken. Als jij dit wel belangrijk vindt, dan moet ik je helaas teleurstellen. Desondanks vind ik de gloss een leuke toevoeging aan een make-uplook. Daarnaast plakt het product absoluut niet aan de lippen en dat zie ik ook als groot voordeel. Wel moet ik zeggen dat het mij tegenvalt dat er maar 6ml product in de stick zit.. €21,93 voor 6ml bij Douglas.

Gebruik jij graag een balsem of gloss voor je lippen? Wat vind je van deze combi?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Sylvia
  08/06/2017

  Wat een prachtige kleur. Ik gebruik zelf nooit iets op mn lippen maar zou dat zou ik eigenlijk wel moeten doen. Vind het namelijk bij anderen altijd zo leuk staan. Maar bij mezelf een beetje gek. Misschien gewoon kwestie van wennen?
  Sylvia onlangs geplaatst…Update: Persoonlijke & blogdoelen 2017My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  08/06/2017

  Oeh ik vind vooral de gloss wel erg mooi!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Minimalistische ringen van My JewelleryMy Profile

 • Reageren
  Liset
  09/06/2017

  Ik heb zelf de gloss en die vind ik erg fijn! Lekker subtiel kleurtje, maar toch verzorgd. De superbalm lijkt me ook heerlijk, gewoon een fijne verzorging van je lippen.
  Liset onlangs geplaatst…Mijn favoriete, duurzame reiniging voor het gezicht; Essential en Active Pureness by [ comfort zone ]My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.