19x gedachten als ik mijn benen scheer

Benen scheren blijkt vaak toch een hele exercitie.. Dit zijn mijn gedachten tijdens het scheren (oja, en de oplossing!)

 1. OER.WOUD.
 2. Het is écht lang.
 3. Zou vriendlief dat gezien hebben?
 4. Let’s get started.
 5. Hoe ga ik mijn been slim positioneren..
 6. Ik wil overal bij kunnen.
 7. Misschien driedubbelgeklapt over de wc-bril heen?
 8. Gesneden. Bloed. Help. Au.
 9. Ok. Blijven ademen en doorgaan.
 10. Hoe scheer ik mijn knieën eigenlijk?
 11. Wat onhandig ook, knieën scheren.
 12. Al die hobbels.
 13. Enkels, check. Benen, check. Knieën, check. Bovenbenen….
 14. Ok bovenbenen ook nog maar even dan.
 15. Zucht, dat duurt nog tien keer langer.
 16. Drie uur later…
 17. Hehe, operatie scheren geslaagd.
 18. Of nou ja, soort van dan.
 19. Yaaaaaaas met gladde benen in bed stappen. GOALS.

gtx4s

Je leest het al.. Het scheren van je benen is niet zo 1,2,3 gedaan. Bij mij niet in ieder geval. Om nog maar te zwijgen over de wondjes die ik doorgaans maak. Mijn vriend zit geregeld met samengeknepen billen wanneer ik weer eens onhandig sta te zwaaien met een scheermesje aangezien de huid van mijn benen niet zelden in oorlogsgebied eindigt. Gelukkig is hij niet zo’n beenhaargestapo en vindt ‘ie het ook oké als ik er twee weken niks aan doe, maar met het rokjesweer in aantocht vind ik het een soort sociale verplichting om met geschoren benen voor de dag te komen. Dus bij dezen zeg ik vaarwel tegen de hairy leg club, ik vond het gezellig, maar ik focus me nu weer op gladde en glanzende benen!

8

Gelukkig gaan de ontwikkelingen op scheermesgebied snel en word zelfs ik steeds handiger in het ontharen van mijn benen. Ik zelf ben helemaal weg van de Venus-familie. Zo heb ik lange tijd de Venus Snap gebruikt, een zeer comfortabel scheermes dat ook uitstekend is om mee op reis te nemen (ik bespreek ‘m in deze favorietenvideo) en sindskort heb ik de Venus Swirl in gebruik, de allernieuwste uitvinding van Gilette. Dit bijzondere scheermesje maakt gebruik van de speciale FlexiBall™ techniek. Flexiwatte? Justem, daar wil ik je graag meer over vertellen want dit dingetje gaat jouw scherende leven redden als je net zoals ik nogal een klungel bent.

1

3

Het flexibele balletje genaamd FlexiBall™ past zich als het ware aan aan de rondingen van de gebieden waar je scheert. Het balletje bevindt zich tussen de handgreep en de scheerkop en je merkt de draaiing ervan als je druk zet op een van de uiteinden van de scheerkop. Het scheermesje beweegt dus behalve van boven naar onder, nu ook van links naar rechts.

Behalve de FlexiBall™ beschikt de Venus Swirl over nog een paar zeer prettige eigenschappen:

 • De vernieuwde vijf Contour™ Blades zijn nu nóg dunner en scherper dan wat je van Venus gewend bent. Doordat ze zich apart aanpassen aan je rondingen wordt praktisch elke haar meegepakt.
 • De MicroFine Comb™ zorgt ervoor dat haartjes de weg vinden naar de mesjes.
 • Dankzij het MoistureGlide™ Serum glijdt het mesje soepel over je lichaam.

6

Het mesje kan enorm ver buigen

4

Moeilijke plekken zoals je knieën zijn nu gemakkelijk te bereiken

5

Er zit een prettige uitsparing voor je vinger

Door de flexibiliteit van de kop is de kans op scheerwondjes zeer klein omdat je, zeker bij de moeilijkere gebieden zoals je knieën of enkels, gemakkelijk over de curves kunt bewegen. Het draaimechanisme voelt absoluut niet fragiel aan, integendeel, zelfs bij een wat hardere druk beweegt het balletje nog soepel en wel mee. De greep van het scheermes is zeer fijn, er zit een speciale uitsparing voor je vinger en de greep is gemaakt van stroef rubber materiaal.

Tot slot nog wat scheertips:

♦Druk niet te hard.
♦Ga langzaam over je benen heen (en scheer dus niet op het moment dat je haast hebt!)
♦Zorg voor voldoende scheerschuim en water, anders krijg je een branderig gevoel nadien.
♦Verzorg je benen goed na die tijd. Mijn voorkeur gaat uit naar een fijne olie.

7

Dus, met deze tips én dit innovatieve scheermesje kan jij je beentjes helemaal rokjesproof gaan maken. Ik sluit graag af met de hashtag #movelikenoother, immers, met de nieuwe Venus Swirl hoef jij je niet meer in ingewikkelde bochten te wringen om bij de moeilijk bereikbare plekken te komen. Wat willen we nog meer? 😀

Het Gilette Venus Swirl Scheersysteem kost €17,99.

Hoe vaak scheer jij je benen? Vind je het een vervelend klusje?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gilette.

Dit vind je misschien ook leuk

22 reacties

 • Reageren
  Channa
  14/04/2016

  Ik denk hier alleen maar: zo geen zin in, wat een rotklus haha. Zit hierheen vast ritme in, scheer wanneer ik het nodig vind.
  Channa onlangs geplaatst…Zou onze dochter een echt ‘meisjemeisje’ worden?My Profile

 • Reageren
  Wilma
  14/04/2016

  Hier denk ik vast, zo dat is weer tijd. haha! of Waar zij mijn scheermesjes. Dat scheermesje lijkt me trouwens heel fijn 🙂
  Wilma onlangs geplaatst…10 liefdesuitingen van een mama voor haar kindMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  14/04/2016

  Haha. Ik schreer mn benen volgens mij nog minder vaak en slechter dan jij. Bedankt voor de tips. Misschien moet ik een vergelijkbaar artikel doen over het scheren van mn grote teen. Alleen die is al zó erg.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Jim’s eerste dagje strandMy Profile

 • Reageren
  MamaLifestyleBlog
  14/04/2016

  Ik vind het op zich geen vervelende klus, maar ik “vergeet” het vaak te doen. Ik denk als ik het 1 keer in de maand doe dat ik het dan nog ruim inschat. Maar gelukkig heb ik niet zoveel haren op mijn benen en zijn ze ook nog eens blond. In de zomer onthaar ik mijn benen zeker 1 x per week.
  MamaLifestyleBlog onlangs geplaatst…Hoe een hernia een innige vriendschap tot stand brachtMy Profile

 • Reageren
  Sara
  14/04/2016

  Hoe vaak scheer jij je per week? Ik merk dat als ik constant gladde benen wil hebben, dan moet het echt om de dag of zelfs iedere dag. Daar kom ik echt niet aan toe helaas?

 • Reageren
  Carlijn
  14/04/2016

  Wat een leuk artikel heb je hiervan gemaakt! De titel dekt de lading niet helemaal, maar dat bedoel ik alleen maar positief aangezien je zo uitgebreid vertelt over dit nieuwe scheermes en ook nog tips geeft. Ik heb een heel oud model van de Venus, dit lijkt me een goede upgrade. Zeker gezien ik een bloedje hekel heb aan het scheren van m’n benen. Doe het in de winter maar eens per week, in de zomer om de dag.
  Carlijn onlangs geplaatst…Mijn skincare routine (april 2016)My Profile

 • Reageren
  Tamara
  14/04/2016

  Ohhh ja dat gevoel als je met gladde benen je bed in stapt!

  Ik doe het trouwens heel snel even onder de douche. Smeer wat goedkope conditioner op mijn benen en gaan hahaha
  Tamara onlangs geplaatst…5 redenen waarom grote broers geweldig zijn voor kleine zusjes.My Profile

 • Reageren
  Dorien
  14/04/2016

  Heel herkenbaar!
  Dorien onlangs geplaatst…7 SOCIAL MEDIA REGELS VOOR ALLE OUDERSMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  14/04/2016

  Haha ik scheer mijn benen wanneer het echt nodig is. Ik haal mezelf altijd open dus meestal wordt het een bloedbad 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog – Online shoppen bij Wehkamp tijdens de #WannaHaveDaysMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  14/04/2016

  And that’s why I wax 😉

  Leuk geschreven. De laatste keer dat ik een scheermes in mijn handen had was 2009. Het is geen ourwoud dat in 2009 is begonnen met groeien hoor.
  Nesrin onlangs geplaatst…I love…My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  14/04/2016

  Leuk artikel! Ik probeer het 2x per week te doen.
  Annemijn onlangs geplaatst…Alles over mijn piercing. Pijnlijk? En heb ik spijt?My Profile

 • Reageren
  Diantha
  14/04/2016

  Haha beenhaargestapo! :-DDD Oooh wat mis ik mijn zwangerschap wat dat betreft, ik had ineens geen beenhaar meer, ik deed mijn benen eens per week en zelfs dan had ik nog geen stoppeltjes! Na 3 mnd kan het weer elke dag, maar ja geen tijd voor he met een baby!

  Ik kan alleen echt niet met vrouwen scheermesjes om gaan! Ik heb het een paar meer geprobeerd, bloedbad. Ik gebruik al sinds ik mijn vaders mesjes vroeger jatte Mach 3 van Gilette en daarmee heb ik me nog nooit gesneden. En ik vind ze gladder scheren, misschien omdat ze gemaakt zijn voor stug baardhaar?
  Diantha onlangs geplaatst…Mijn bevallingsverhaal – de geboorte van Logan (deel 2)My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  14/04/2016

  Pff..je knieën scheren vind ik echt één van de lastigste plekken. Niet te doen! Er blijft dus altijd iets over, haha.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…8 X Wat mij verraste toen ik moeder werdMy Profile

 • Reageren
  Diana
  14/04/2016

  Oh zo herkenbaar.. benen scheren is echt een rotklus!
  Diana onlangs geplaatst…Bekkenpijn na de zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Josan
  14/04/2016

  Als ik dat zo lees krijg ik al stress. Ben overgestapt naar ontharinscreme. Minder kans op sneetjes.
  Josan onlangs geplaatst…Van carrièrevrouw naar huisvrouwMy Profile

 • Reageren
  Suzanne
  14/04/2016

  Ik scheer mijn benen altijd onder de douche, dat vind ik veel makkelijker dan op de bank of zo 🙂 Maar ik vind het ook geen leuk klusje inderdaad. Venus mesje lijkt me fijn!
  Suzanne onlangs geplaatst…Weekend Zaandam: B&B Heerlijck SlaapenMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  14/04/2016

  Argh, dat scheren.. Ik heb er ook een hekel aan. Nu al helemaal, met zo’n zwangere toet!
  Ik zit te twijfelen om ’t te laten harsen allemaal… Maar dat lijkt me toch zo pijnlijk:(
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #15 – Week 23My Profile

 • Reageren
  Ramona
  14/04/2016

  Ik scheer altijd die-hard roekeloos met een (meestal bot) wegwerpmesje en alleen water onder de douche. Rats rats kale flats!

 • Reageren
  Eline
  14/04/2016

  Haha geweldig geschreven! Ik scheer heel trouw elke dag mijn benen. Ja zelfs in de winter. Ik heb echt een hekel aan harige benen en stoppels. En met een goed scheermesje en wat scheerschuim is het zo gedaan 🙂
  Eline onlangs geplaatst…Bikiniklaar!My Profile

 • Reageren
  Mandy
  14/04/2016

  Ik heb eigenlijk ook al zolang ik mij scheer een Venus scheermesje, ik heb allerlei soorten gehad. Ik doe mijn benen meestal 1 of 2 keer in de week onder de douche, even lekker snel, en haal mijzelf eigenlijk nooit open. Ik vind het trouwens ook niet echt een vervelend klusje maar vergeet het wel snel haha!

 • Reageren
  Marjon
  22/04/2016

  haha fantastisch geschreven! Ik scheer mijn benen meestal om de dag, zelfs in de winter! Heerlijke zachte benen 🙂
  Marjon onlangs geplaatst…Voorjaar verjaardagstraktatie: kikkersMy Profile

 • Reageren
  Olga
  25/04/2016

  Ik weet nog dat ik mijn benen voor het eerst met Gllette onderhanden – haha – nam en lichtelijk in shock was. Want wat was alles ineens glad! En wat voelde dat fijn!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.