11 gedachten wanneer ik de was aan het doen ben

De teller stond vandaag alweer op vijf wasjes. Ongelofelijk wat een dagtaak je daar aan hebt met twee kinderen. Tijdens het wassen schieten er altijd vele gedachten door mijn hoofd…

 • Hoe is het mogelijk dat er deze ronde weer 12 sokken zijn die geen broertje hebben?! Moet echt eens met een waszakje gaan werken… Alhoewel, waarschijnlijk vind ik dat weer teveel moeite omdat het een extra handeling is.
 • Ben de geur van dit wasmiddel nu alweer zat. Morgen maar even kijken of er nieuwe aanbiedingen zijn.
 • Misschien dat ik toch een ‘wasdag’ moet inlassen in plaats van iedere dag een ronde doen.. Lijkt wel of mijn dagen nu voor het grootste gedeelte bestaat uit sorteren, trommel vullen, uithangen, droger vullen, vouwen, strijken, inruimen.
 • Heb ik dit shirtje daadwerkelijk gedragen of is het gewoon uit mijn kast gevallen..? *doet de ruiktest* Kan nog.
 • En dit shirtje dan, waar ik vannacht in geslapen heb. Kan wel als ondershirtje vandaag toch…?
 • Zou zo blij zijn als de kinderen oud genoeg zijn om zelf hun kleding in hun kast te leggen.
 • Misschien dat ik alleen nog maar kleding voor iedereen moet kopen met hetzelfde kleurenpatroon, zou een hoop schelen in het sorteren.
 • Hm, dat is jammer. Al mijn favoriete truien zijn versierd met chocopasta- en pindakaashandjes. Kan me de laatste keer eigenlijk ook niet meer herinneren dat ik iets vaker dan één keer aan kon zonder te wassen.
 • Lichtblauwe was. Wat te doen. Te weinig om een trommel mee te vullen, te licht om bij bont te stoppen, te donker om bij wit te stoppen. 15 minutenprogramma dan maar?
 • Fijn. Er tikt iets met een rits tegen het raampje van de wasmachine. Zal niet lang duren voordat Isé hier wakker van wordt.
 • Ik moet echt eens nieuw ondergoed gaan kopen. Deze vodjes slaan nergens op.

Heb jij ook van die gedachten die door je heen gaan als je met de was bezig bent?

Uitgelichte afbeelding: ReaLiia via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Eke
  07/03/2019

  Gisteravond in bed dacht ik nog: waarom is die was zo’n neverending story? Het stopt nooit, haha! Hoe bevalt dat stoomapprataat trouwens?

 • Reageren
  Ik
  07/03/2019

  Haha komische gedachten.
  Ik heb 4 v die bakken met deksel v ikea.. 1 in de badkamer voor onze sokken handdoeken en onderbroeken. Die gaan in ’t weekend de was in en droger. De andere drie bakken op de gang is om ’t al te sorteren op kleur. Bak voor witte was, 1 voor donkere en 1 voor roze/rood? dinsdags en vrijdags was ik of haal ik het v het wasrek op zolder,)(mooi laten hangen niemand die ’t ziet?). Ik hang ook alles netjes op aan kleerhangers bijv. zodat ik alleen blouse hoeft te strijken. Strijken doe ik haast nooit. Het moet helaas weer want de blouse v mijn vriend zijn ‘op’??

  En ikvind de oranje fles v robijn het lekkerst.. Heb ik altijd. Ook de zwarte en witte ervan.

  En ook ik die geregeld wasjes v 15 min. Zwart wit kleding. Of dat Gucci groen. Geel. Kan nergens bij anders.

  En ik en de Kids dragen eigenlijk altijd 2 dagen de kleding. Ik doe bij mezelf de reuktest en ondershirtjes1 sowieso 1 dag aan.

  Nou ik zou zeggen was ze!!!!

  • Reageren
   Ik
   07/03/2019

   Oeps wat typfoutjes. Had geen zin het eerst na te lezen?
   Fijne (was)dag!

 • Reageren
  Yvonne
  07/03/2019

  Ik herken het sokkenprobleem nooit. Ik raak geen sokken kwijt en begrijp ook niet waar mensen die dan kwijt raken?
  Ik was 2 x in de week ca 4 machines (we zijn met 3 personen). Strijken 1x in de week maximaal 3 kwartier. Alleen overhemden, rest is niet nodig als je laag toerental centrifugeert en meteen ophangt. Vrouwen zijn goed in het zichzelf werk bezorgen maar het valt allemaal erg mee als je het een beetje handig aanpakt en niet te perfectionistisch bent.

 • Reageren
  Julia
  07/03/2019

  Dat sokkenprobleem is zo herkenbaar!! Heb je weleens overwogen om Colorado catcher doekjes te gebruiken? Hoef je wat minder te sorteren en misschien ook wat minder wasjes te draaien!

 • Reageren
  Sara
  08/03/2019

  Ja vreselijk! Sinds we een baby hebben lijkt het ook nog verdriedubbeld. Terwijl ik dat eerst nooit snapte want babykleding is zo klein en ze dragen een romper, pakje en sokjes.. maar goed ongelukjes gebeuren en onze eigen kleding kan daardoor ook vaak maar 1x. Beddengoed en handdoeken deed ik vroeger 1x per week, maar nu toch vaker.
  Probeer het wel zo te plannen dat ik er niet iedere dag mee bezig ben, maar om de dag een paar wasjes bijvoorbeeld. Strijken vind ik vreselijk, maar mijn moeder heeft dat een beetje verpest voor me. Zij strijkt alles! Zelfs beddengoed. Dat doe ik niet, maar daardoor kijk ik soms naar t-shirts die een beetje gekreukt zijn en dan doe ik die toch ook maar even!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.