10x momenten dat James denkt dat de wereld vergaat

Die dreumesen ook soms he.. Die denken bij alles wat ze niet mogen dat de wereld vergaat. Dit is James zijn top 10.

James denkt dat de wereld vergaat als..

Zijn luier moet verschoond. Dat is verschrikkelijk, want dan wordt’ ie natuurlijk onderbroken van zijn speelmoment. Gelukkig is het tegenwoordig al beter, nu meneer zelf aangeeft wanneer hij gepoept heeft en dus verschoond wil worden. Een tijdje terug denk ik dat hij nog liever drie dagen lang met muffende, stinkende, druipende poepluier rondliep dan dat er twee minuten van zijn speelmomentje onderbroken werden.

Hij niet op de stoel mag klimmen. D-R-A-M-A. James wil graag net als mama met een muis over de tafel rossen en typen op die leuke toetsjes. Maar dat is niet de bedoeling. Owee als ik meneer van de stoel af pluk en weer bij zijn eigen speelgoed neerzet.. Wat mama doet, James wil dat ook doen.

Mama niet voor de 500ste keer zijn Nijntje-boekje gaat voorlezen. (Het scheelt dat mama het boekje van voor naar achter en van achter naar voor kan dromen, dus wordt er door mij soms wel eens ‘quasi’ voorgelezen terwijl ik met mijn rechterhand probeer een mail af te maken en met mijn linkerhand het boekje vasthoud.) Ik moet het eens proberen om ‘nee’ te zeggen als hij met zijn boekje komt aangestiefeld…

Überhaupt zorgt het woordje ‘nee’ voor nogal wat problemen. En dan ben ik diegene die sterk moet blijven. Kalm blijven, consequent zijn, niet aan toegeven.. Nee is nee. En eh soms ja.

Hij struikelt wanneer hij papa’s schoenen aan heeft. Nou dan is de wereld voor James te klein. Moord en brand omdat hij niet kan manoeuvreren met die grote apparaten om zijn voeten.

Mama vriendelijk doch resoluut vraagt of de portemonnee in haar tas kan blijven zitten en dus niet binnen no-time alle pasjes eruit worden gefriemeld en onder het kleed worden verstopt zoals laatst gebeurde. Man, wat heb ik lang gezocht naar die krengen.

Ik meneer van mijn been af probeer te trekken omdat hij er als een aapje aanhangt terwijl ik aan het koken ben. En dat doe ik echt altijd met pijn in mijn hart, maar naast mij staan als ik aan het koken ben is gewoon echt te gevaarlijk.

James in de supermarkt niet zelf mag lopen maar in de winkelkar moet zitten. Tis natuurlijk ook ongelofelijk saai om in zo’n stoeltje te zitten en vooruitgeduwd te worden, zonder dat je ook maar met één vinger aan al die mooie gekleurde spullen mag zitten. James roept graag door de hele winkel ‘ope!’ om aan te geven dat hij toch echt liever wil lopen in plaats van zitten.

Als James geen ‘koekoe’ oftewel koekje mag. Het leven hangt helaas niet van koekjes aan elkaar lieve jongen.. Dat zou mama ook wel willen.

Als er een viezigheidje aan James zijn vinger zit. Dit wordt namelijk hysterisch aangegeven met het woordje ‘bah’ om vervolgens een handje in mijn gezicht geduwd te krijgen waaraan dan een ieniemienie stukje spaghetti zit. Maar wel zand en stof eten.. Ik snap ‘m geloof ik nog niet helemaal.

Hebben jullie ook van die leuke de-wereld-vergaat-momenten met je dreumes?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  07/06/2016

  Haha, herkenbaar… Jim kan ook zo’n overdreven gezichtje opzetten als hij nee hoort. Alsof hij dood zal gaan van verdriet. Best moeilijk om vol te houden en geen ja te zeggen soms!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Dingen waar mijn dreumes van gaat stuiteren van enthousiasmeMy Profile

 • Reageren
  Channa
  07/06/2016

  Haha, op dit moment vergaat de wereld hier elk uur alleen dan bij onze peuter. Wat hebben onze kinderen het toch zwaar hè 😉
  Channa onlangs geplaatst…Action Shoplog JuniMy Profile

 • Reageren
  Josan
  07/06/2016

  Hahaha dit zijn de dreumes momenten die ik zo vrees ? Overigens is smetvrees onder dreumesjes een interessant fenomeen wat ik nooit helemaal zal begrijpen als ik kijk naar wat er allemaal wél in hun mond gestopt wordt en waar zw hun handen in steken.
  Josan onlangs geplaatst…Wat zit er in Zwitsal?My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  07/06/2016

  Haha oh yes! Herkenbaar. De kleine grote man groeit en zoekt de grenzen op niet altijd fijn maar toch mooi dat er groei en ontwikkeling is.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #23My Profile

 • Reageren
  Tamara
  07/06/2016

  Hier nog een pasjes verstopper! Een week voor ik moest afrijden waren ze onvindbaar! Nieuwe aangevraagd en tadaaa! Daar waren ze! In een vrachtwagen
  Tamara onlangs geplaatst…Budget shoplog| Action, Zeeman, Xenos en WibraMy Profile

 • Reageren
  Annemijn
  07/06/2016

  Haha geweldig! Voor James zijn dit vast belangrijke en ‘grote’ dingen. Lastig om als moeder dan soms toch nee te moeten zeggen, denk ik.
  Annemijn onlangs geplaatst…Op jezelf gaan wonen. Hoe pak je dat aan?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  07/06/2016

  Ja lieve James, ik zou ook wel graag de hele dag koekoes willen eten, nijntje voorgelezen willen hebben en met een eigen karretje door de AH willen scheuren, maar dat kan nu eenmaal niet altijd. Luister maar goed naar jouw mama, ze heeft het beste met je voor 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: vliegen met een tweelingMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  07/06/2016

  Hahaha, die laatste. Leuk om te lezen. Ik ben benieuwd wat ik straks ga herkennen als mijn dochtertje zo oud is..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Herinneringen vastleggen tijdens je zwangerschapMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  07/06/2016

  OMG ja dat laatste..
  Alles is bah, alles wordt opgeraapt en naar mij gebracht omdat het ‘bah’ is, maar laatst heb ik dus wel een sigarettenpeuk uit het mondje van mijn dochter gevist (we waren op het strand, niet dat die dingen thuis rondslingeren of zo)
  Dionne onlangs geplaatst…Gymkneus is heus wel een beetje fitMy Profile

 • Reageren
  Emmy
  07/06/2016

  Hier is de dreumes pubertijd inniddels ook aangebroken
  Favoriete meltdown momenten zijn momenteel:
  -Niet mogen omdraaien om alles uit de bakjes achter zich te grijpen tijdens het verschonen (probeer maar eens ongeschonden een poepluier te vervangen met zo’n worstelende dreumes)
  -Als we niet alles aangeven waar hij naar wijst onder het eten (Maar ik heb die onderzetter nodihig!!!)
  -Als hij om valt (de teleurstelling is groot)
  -Tijdens het koken niet aan m’n been mag hangen (maar ik ruik eten en ik wil het NU)
  En met stip op 1: Als meneer mijn telefoon vindt maar vervolgens geen Nijntje filmpje er op mag kijken (AAAAAAATJE!)

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  07/06/2016

  Hahahaha neeee wat een ellende vooral voor jou,maar ook voor dat menneke dat hij het dan echt zwaar heeft.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Life of Lief thuismei: moederdag, terug in de tijd en zandhappenMy Profile

 • Reageren
  Ineke
  10/06/2016

  Haha zo herkenbaar :). Vooral dat vuiltje maar terwijl wel alles van de grond opeten 🙂

 • Reageren
  angela | Great Body & Skin
  30/06/2016

  Oh Sanne, hier ook zo drama ineens met verschonen 🙁 Eerst wou meneer NOOIT op zijn buik liggen (hij was verdorie al 9 maanden!), en nu (9.5 maand) MOET hij tijdens het verschonen op zijn buik draaien. Mama probeert hem terug te draaien, luier te verschonen terwijl hij op zijn buik ligt en, natuurlijk, als ik even geluk heb kaka everywhere … 🙁 is dit een fase? Ik zweet me een ongeluk tijdens zo’n ‘gevecht’; het is me wat!
  angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Model Jacqui werd boeker van modellen: “leer van jezelf te houden”My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.