10 willekeurige feiten over mij #3

eyes

Ik heb voor jullie weer een top 10 verzameld met een paar willekeurige feiten over mij, zoals mijn IQ, mijn guilty pleasures en mijn fascinatie… Ik zou zeggen, veel leesplezier!

1. Ik ben altijd te vroeg. Dit impliceert ook dat ik een beetje geirriteerd raak van mensen die altijd te laat zijn. Ik word er zelf doodnerveus van als ik een afspraak heb en ik dreig te laat te komen. Ik vind het gewoon niet netjes. Omdat ik afhankelijk ben van het openbaar vervoer ga ik vaak heel vroeg van huis vandaan zodat ik genoeg speling heb mochten er treinen uitvallen.

2. Ik heb een IQ van 111. Dit is gemeten op basis van de laatste nationale IQ test. Ik vind het altijd erg leuk om dat soort tests te doen. Ik moet zeggen dat ik zeker niet op alle onderdelen goed scoor, mijn beste onderdeel is taal (duh), en mijn slechtste onderdeel is die waarbij je op een punt begint (Noord of Zuid bijv.) en je gaat een aantal bochten door en dan moet je zeggen waar je bent (Noord, Oost, Zuid, West). Volgens mij hoort dit bij ruimtelijk inzicht.

3. Ik ben niet echt gelovig maar ik heb wel het idee dat er op sommige momenten een soort engeltje op mijn schouder zit. Ik ben al zo vaak in situaties beland waarbij het gewoon hartstikke fout had kunnen aflopen. Als ik dan weer eens de dans ben ontsprongen, dan roep ik altijd dat er een engeltje op mijn schouder zit die over mij waakt.

4. Mijn guilty pleasures. Hmm, heb je even? Het zijn er nogal wat:

– Muziek van Nick en Simon
– Witte paaseitjes
– Het programma Genante Lijven. Al is het maar ter bevestiging dat je het nog niet eens zo slecht getroffen hebt met jezelf.
– Witte bonen in tomatensaus
– Brigitte Kaandorp
– ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld
– Sudoku
– Nu.nl achterklap
– Huilen bij WWF reclames
– Hotter than my daughter, of eigenlijk ieder programma waar Gordon in zit.

5. Ik lust geen cola. Ik heb het zwarte goedje echt nooit lekker gevonden. Het smaakt zo onnatuurlijk. Soms is dit best vervelend, want mensen gaan er bij voorbaat al vanuit dat iedereen cola lust. Bij vreemden wordt me dit soms zonder pardon geserveerd.

6. Ik werk het liefst met een papieren agenda. Gewoon waar je lekker in kunt krassen en doen. Zo’n digitale agenda op mijn telefoon is echt niks voor mij. Ik probeer het keer op keer omdat er ook wel heel veel voordelen aan zitten, maar ik kan er gewoon niet aan wennen. Ik word nog steeds blij van het moment dat de nieuwe agenda’s (meestal juni) weer in de winkels liggen.

7. Ik houd niet van de geur van was die buiten heeft gehangen. Ik vind buitengeur hartstikke lekker, begrijp me niet verkeerd, maar ik hoef die geur niet in mijn kleding. Doe mij maar de geur van frisgewassen kleding die net uit de droger komt. Kleding die niet in de droger kan omdat het anders krimpt, hang ik lekker binnen op aan een rekje. Buiten zal ik nooit mijn kleding ophangen.

8. Ik vind het altijd leuk om conversaties aan te gaan met vreemde mensen in de of trein of tram. Ik reis veel met het openbaar vervoer en het overkomt me dan ook vaak dat ik zomaar met iemand aan de praat raak. We kletsen bijvoorbeeld over waar diegene naartoe gaat, wat voor boek diegene leest of soms wisselen we gewoon een compliment uit.

9. Al mijn opa’s en oma’s leven nog. Met de een heb ik wat meer contact dan met de ander, maar ik ben er erg dankbaar voor dat ze er allemaal nog zijn.

10. Ik ben gefascineerd door geschilde citroenen. Ik vind het gewoon zo raar en vreemd om een citroen zonder vel te zien! Ik kan uren naar plaatjes zoeken op Google..

lemon-and-peeled_19-137813

Zo, dat was mijn top 10 van deze keer! Herkennen jullie jezelf in sommige stellingen?

Bron lemon foto.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Anne-Ruth Dekker
  01/04/2014

  Haha hilarisch! Ik vind een papieren agenda ook heel fijn 🙂

 • Reageren
  Jo
  01/04/2014

  Hahahaha geschilde citroenen… Gaat het welet je? Dat engeltje op je schouder is zeker waar! Ik kan me een voorval in Thailand herinneren waarbij wij met de nachttrein naar het noorden van Thailand zouden reizen. Deze bleek voor ons niet meer te boeken dus zijn we met de bus gereisd. Een dag later hoorden wij dat die bewuste trein, waar wij eigenlijk in zouden zitten, ontspoord was! Bizar.

 • Reageren
  Lotte
  01/04/2014

  Even serieus.. Die gepelde citroen. WOW er gaat een wereld voor me open dat die er zo uitziet 😐

  • Reageren
   Marieke
   01/04/2014

   Ja toch? Nooit over nagedacht dat die dingen ook gewoon gepeld kunnen worden!

 • Reageren
  Sharrel
  01/04/2014

  Hahaah ik kijk ook genante lijven. Echt een guilty pleasure!

 • Reageren
  Bertine
  01/04/2014

  Jouw eerste guilty pleasures komen overeen met de mijne!

 • Reageren
  Beautydagboek
  04/04/2014

  Haha, superleuk artikel! Ik hou trouwens ook niet van was die buiten heeft gehangen, ik dacht dat ik de enige was en echt eens soort gek was die onbewust niet van de natuur houdt 😉

 • Reageren
  Leonie
  19/08/2014

  Ow nummer 5 heb ik ook. En inderdaad mensen kijken je raar aan als je zegt dat je geen cola lust. Maar de reden dat ik geen cola (meer) lust is omdat ik op mn 18e enorm misselijk ben geworden van een BaCo. Daarna nooit weer gehad!
  Feitje over mij: ik link eten aan ziek zijn. Als ik ziek ben en we eten iets en het smaakt me niet, dan eet ik het na me ziek zijn ook niet meer.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.