10 dingen waarin ik deze week faalde als moeder

Soms heb je van die weken dat het allemaal niet even soepel gaat als moeder. Lees hier mijn genânte, onhandige en paniekerige momenten van afgelopen week.

1. Mijn zoon liet iets op de grond vallen en riep ‘oh kut!’ (maar hij riep even snel daarna ‘gezondheid!’ toen ik moest niezen.. dat maakte een hoop goed).

2. Toen ik niet oplette zat James met zijn graafmachine mijn bonsai-boom van 400 euro uit te graven.

3. Zoonlief wilde deze week 4 van de 7 keer geraspte kaas over zijn maaltijd. Ik liet dat toe.

4. Ik had James – die nu zindelijk aan het worden is – niet op tijd genoeg gevraagd op hij misschien moest poepen, ondanks dat dat meestal iedere dag rond hetzelfde tijdstip gebeurt. Toen ik keek lag er op ons houten terras een glimmende keutel mij aan te staren en stond James er met een beteuterd gezicht naast.

5. Ik ging de was vouwen in de badkamer toen James in bad zat. En toen FLATS gooide hij z’n kiepauto met water over mijn netjes gevouwen theedoeken…

6. Ik had James een kus gegeven toen ik lippenstift droeg. Hij vond de afdruk zo mooi dat hij me nu elke keer als ik weer een kleurtje op mijn lippen draag zowat aanvalt om ook een beetje ‘lipstip’ op zijn gezicht te krijgen.

7. Ik lette even twee seconden niet op (dat wil zeggen, ik was gewoon aan het kijken naar wat voor eettentjes ik allemaal zag) toen ik met James en mijn vriend op een foodfestival was. We waren James uit het oog verloren. Paniek! Meneer had een bultje zand gevonden en was daar met zijn graafmachine gaan spelen..

8. Ik vond een restant van mijn peel off gelnagel op zijn billen.

9. James heeft deze week ontdekt dat hij heel leuk vanaf de (betonnen) salontafel naar de bank kan springen en ik ben niet consequent genoeg in hem dat verbieden.

10. Ik werd boos toen James zijn volledige glas versgeperste jus omgooide toen we net goed en wel aan de ontbijttafel zaten. Maar hij kon er niks aan doen, het ging per ongeluk.. #schuldgevoel

En dat allemaal in een week.. Herkennen jullie deze momenten?

 

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Josan
  19/06/2017

  Oooh dat je je kind kwijt raakt in een korte tijd. Dat is echt zo erg! En je denkt nog; dat overkomt mij niet. Maar gelukkig vond je hem terug. Je bent naar eten op rolletjes geweest?
  Josan onlangs geplaatst…Je kind laten poseren voor social media is kinderarbeidMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  19/06/2017

  Haha heel herkenbaar. Ik betrap mijn dochter ook op “stomme kat” en eigenlijk alles wat ik eruit floep..
  Marloes onlangs geplaatst…Een zomers gevoel met Goodie GoodnessMy Profile

 • Reageren
  Wies | Nature of Happiness
  19/06/2017

  Komisch om te lezen, haha! Ongelukjes kunnen gebeuren natuurlijk, niets mis mee. Ik ben vroeger ook op een grote markt een keer kwijtgeraakt, maar alles is weer goedgekomen 🙂

 • Reageren
  Rachel
  19/06/2017

  Haha niets meer dan menselijk. Heel herkenbare punten ook allemaal. Alles uitgraven met de graafmachine is nu ook een probleem aan het worden. Gelukkig staan er geen dure planten in de tuin en kan hij tussen de plantjes zijn gang gaan.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven #10. Een hele drukke dagMy Profile

 • Reageren
  Joyce
  19/06/2017

  Kinderen zijn zo onvoorspelbaar snel hé! Ik heb dat eens met Aron gehad in de primark… Zat ie onder een kledingrek.
  Joyce onlangs geplaatst…Moments of Joy #24 – Naar de verloskundige My Profile

 • Reageren
  Michelle
  19/06/2017

  Dat weglopen lijkt mij erg schrikken. Daar heb ik nog geen last van met een dochter van 13 maanden.
  Ik trok vanochtend aan het touwtje van een muziekdoosje (dom!!!) en kon dit nog zo’n 100 keer herhalen voor mevrouw. Vervolgens zat ik steeds te gapen door het welbekende slaapdeuntje. Inmiddels heb ik het muziekgevaarte kunnen verstoppen ?.

 • Reageren
  Frank
  19/06/2017

  Er zitten zeker herkenbare dingen bij zeker nummer 1 is een puntje voor ons om aan te werken! We moeten hem ook altijd in de gaten houden anders is hij binnen 2seconde ook uit het oog verdwenen.
  Frank onlangs geplaatst…VoedingMy Profile

 • Reageren
  Sylvia
  19/06/2017

  Heel herkenbaar allemaal. Hier is klimmen op de tafel ook favoriet. Graven doen wel alleen op het strand want we hebben geen tuin. Weglopen doet ze gelukkig nog niet. Hier ligt de keuken inclusief vloer altijd onder water want mevrouwtje wil altijd afwassen en dat uit zich in en waterballet. Heel fijn NOT
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #24My Profile

 • Reageren
  Lisette
  19/06/2017

  Hahah…. bekend…. vooral de jus. Gebeurd hier zeker elke week. Nog erger, mijn net gezette cappuccino. Argh, en ondanks dat het niet express gaat. Toch irritant ?
  Lisette onlangs geplaatst…Blijven bloggen?My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.