10 dingen die ik mij wel eens afvraag

Herken je dat? Dat je wel eens van die dingen hebt waarbij je denkt ‘hoe zou dat toch zitten’? Dit is mijn top 10 in willekeurige volgorde.

Hoe zou het zijn geweest als ik 100 jaar eerder had geleefd? Wat voor partner zou ik dan hebben? Hoe zou ik mijn haar hebben gedragen? Wat zouden mijn hobby’s zijn geweest (make-up was in die tijd natuurlijk nog niet wat het nu is). Zou ik hebben gewerkt, kinderen hebben gehad? Hoe zou het met mijn gezondheid zijn?

Met hoeveel schepjes maak je nou de perfecte filterkoffie? Ik zit altijd te kutten met het koffiezetapparaat. Als ik voor gemakkelijk ga dan maak ik gewoon een Nespresso’tje, maar ik wil in het weekend ook wel eens gewoon een flinke pot zetten. En ik doe eigenlijk altijd maar wat qua schepjes. De ene keer doe ik voor vier koppen vier afgestreken schepjes, de andere keer voor vier koppen drie niet-afgestreken schepjes, weer een andere keer denk ik mwah, wat lijkt dat filter leeg en dan pleur ik er random wat koffiepoeder in.. En eigenlijk heb ik nog nooit een yes-gevoel gehad bij het aantal schepjes en dat frustreert me mateloos.

Waar gaan die sokken toch altijd heen in de droger? Ik.snap.het.gewoon.niet.

Hoe zou mijn dubbelganger eruit zien? Ik las laatst dat iedereen ongeveer zes dubbelgangers heeft. Hoe bizar is dat? Ik zou best willen weten hoe die van mij eruit ziet/eruit zien. Denk namelijk niet dat het een 100% kopie van mij is maar iemand die gewoon sprekend op me lijkt.

Zou Sabia echt zwanger zijn geweest de laatste keer? Ja, ook ik ben wel eens benieuwd welke roddels nu waar zijn of niet… Heel fout, maar tegelijkertijd ook wel een beetje menseigen geloof ik.

Wat denkt de dame achter de kassa bij Kruidvat als ik condooms koop en James in de buggy heb? Ik voel me toch altijd een beetje gegeneerd als ik een pakje rubbers afreken.. Zal de kassamevrouw meteen een oordeel hebben over mijn seksleven?

Hoe kan het dat niet iedereen dezelfde geur lekker vindt? Ik snap gewoon niet dat er mensen zijn die bijvoorbeeld J’Adore van Dior niet lekker vinden.. Ik ben dan toch benieuwd hoe die persoon dat betreffende parfum ruikt. Hetzelfde geldt voor smaak eigenlijk. Hoe zou vis smaken als je het wél lekker vindt?

Waarom ben ik eigenlijk zo slecht in wiskunde? En waarom snapt een ander de dt-regel niet?

Wat zou ik doen met een miljoen? Ja, dat vraag ik me echt af. Want nu roep ik misschien wel heel hard dat ik er een huis van zou kopen, op reis van zou gaan, een deel apart zou zetten voor James en een deel aan een goed doel zou schenken, maar ik zal waarschijnlijk nooit weten wat ik écht zou doen als ik zoveel geld zou hebben. En ook niet in welke volgorde.

Waarom zit er op een mannenfiets zo’n ontiegelijk irritante stang in het midden? Het is toch júist voor een man vervelend om daar met z’n pielewammes op te knallen? Ik begrijp niet dat mannen- en vrouwenfietsen niet gewoon hetzelfde zijn.

Op Snapchat vroeg ik nog naar wat jullie je wel eens afvragen, hier een kleine opsomming:

Waarom heet een deur een deur. En een boom een boom?

Hoe is men op het woord ‘boterham’ gekomen? Het heeft helemaal niks met boter en ham te maken namelijk.

Wat dromen blinde mensen?

Wat is een ander woord voor het woord synoniem?

Wat als we kleuren allemaal anders zien maar hetzelfde benoemen omdat het zo aangeleerd is?

Moet je extra drinken als je hebt gehuild? Het is toch vochtverlies.. (deze kwam van Elise).

Je hebt de benamingen ‘dooien’ en ‘ontdooien’ maar als dooien betekent dat iets warmer wordt/smelt, dan zou ontdooien het tegenovergestelde moeten zijn (input van Lifesabout).

Waarom zien baby’s geen gevaar?

Horen mensen mijn stem zoals ik mijzelf in het echt hoor of zoals ik mijzelf op geluidsopnames hoor?

Is soep nou eten of drinken?

Hebben pinguïns knieën?

Tot zover de dingen die wij ons afvragen. Heb jij wel eens van die gekkigheden waar je over nadenkt?

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  03/11/2016

  Hahaha, ja, allemaal goeie vragen. Vooral die van de dubbelganger. Die zou ik zo graag van mezelf zien!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Review van de HelloFresh Family BoxMy Profile

 • Reageren
  Martina
  03/11/2016

  Oja! Hoe voor iemand anders je stem klinkt! Leuk artikel!
  Martina onlangs geplaatst…2 November 2016 – De jeugd van alle tijdenMy Profile

 • Reageren
  Eke
  03/11/2016

  Wat is dit lekker wakker worden zeg ?
  Ik roep dit soort vragen ook wel eens richting mijn man en die kujkt mij dan altijd heel bedenkelijk aan ?
  Eke onlangs geplaatst…Mijn flop vijf slechtst bekeken video’sMy Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  03/11/2016

  Die dames achter de kassa is waarschijnlijk happy dat je überhaupt iets van een seksleven hebt. Dat houdt toch op na het krijgen van kinderen 😉
  Ik vraag me wel eens af hoe mijn biologische moeder er uit had gezien en of ze nog leeft.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…Verschil Spirograph Cyclex en SpirographMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  03/11/2016

  Hahah grappig dit. Condooms kun je ook gewoon online bestellen hoor 😉 over die hele Sabia denk ik nooit na trouwens. Of nou ja; waarom zij in hemelsnaam ‘bekend’ is.
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! – Win 3x 40 euro shoptegoed bij dé site voor leuke cadeaus: RadbagMy Profile

 • Reageren
  Dionne
  03/11/2016

  Hahaha! Ik heb ook wel een aantal dingen die ik mij regelmatig wel eens afvraag
  Dionne onlangs geplaatst…Van een studentenkamer naar een appartementMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  03/11/2016

  O jeetje ja zeg. Jij bent ook al zo nieuwsgierig haha. Was jij ook zo’n ‘maar-waarom-dannnnn’-kind? Dat van die geuren vind ik ook zoiets. Blijkt maar weer dat er over smaak niet te twisten is. Maar waarom niettttt? 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Paula’s Choice Radiance Renewal MaskMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  03/11/2016

  Hahah! Bedankt voor dit artikel, nu vraag ik het mijzelf ook af, whaha!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Etos Botanical Boost Elderflower & RaspberryMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  03/11/2016

  Heel leuk dit! Als je er over na gaat denken vragen we ons de hele dag dit soort dingen af hè. Maar het is juist zo leuk om het eens hardop te zeggen zodat we het weten van elkaar.
  Over die koffie: ik doe altijd (als ik geen cups drink): het aantal streepjes water gedeeld door 2 plus 1. Maar ik houd wel van sterke koffie.
  En ik ben diegene die niet van J’Adore houd ;)…en wél van vis.
  Ik hoorde laatst van iemand dat hij mijn ABSOLUTE dubbelganger had gezien. Dacht gewoon dat ik het was! Had zelf Hallo tegen haar gezegd! Had hij maar een foto van haar gemaakt want ik ben natuurlijk enorm nieuwsgierig.

  Wat ik me heel vaak afvraag: hoe zou het zijn om nooit meer migraine te hebben? Of om niet te weten wat het is om migraine te hebben? (Ik heb chronische migraine).

 • Reageren
  Yvonne
  03/11/2016

  Oeps…dt fout…en ik snap de regel wel hoor 😉 !
  “…die van J’Adore houdt”.

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  03/11/2016

  Wahahahaha hebben pinguïns knieën…ik kan me ook uren met dit soort vraagstukken bezig houden.
  Die rondom geur heb ik altijd met smaak. Hoe kan het dat een tomaat voor iemand anders lekker is. Proeft hij hetzelfde of echt iets anders?
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Webshop tip: To the moon and back kids + WIN: gaaf setje voor je spruit…My Profile

 • Reageren
  Marloes
  03/11/2016

  Haha ja dit zijn dingen die ik me ook wel eens heb afgevraagd. Ook vraag ik me vaak af waarom ik zo vaak van smaak verander, het ene moment wil ik bijvoorbeeld blond haar, dan weer bruin en dan weer rood..
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn 5 snelle beauty favorietenMy Profile

 • Reageren
  Anouk
  03/11/2016

  Haha inderdaad, dit vraag ik mezelf ook allemaal wel eens af. Komt er ook nog een blog met de antwoorden??

 • Reageren
  Lifesabout
  03/11/2016

  Geweldig leuk di vragen! En wat dromen blinde mensen ja, hele goede vraag!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Tweeëneenhalf jaar na de bevalling. Welke gebreken vertoont mijn lijf nog?My Profile

 • Reageren
  Anja
  03/11/2016

  Ik heb een Quest scheurkalender op de wc waar vaak dit soort vragen + antwoorden op staan. Zo doe je elke dag weer wat random kennis op en heb je goeie verhalen te vertellen op feestjes e.d. haha ;).

 • Reageren
  Anneleen
  03/11/2016

  Hahaa leuk en grappig om te lezen! Volgens mij vragen we ons allemaal wel van die bizarre zaken af… 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Raphaëlle
  04/11/2016

  Hebben paarden eigenlijk wel een navel ?

 • Reageren
  Mariel - ATB
  09/11/2016

  Haha wat een artikel en vragen. Sommige vragen herken ik wel. Oh en ik doe met koffie altijd de helft aan scheppen in verhouding tot water. Dus 1 schep = 2 water. Heb je weer wat om uit te proberen ;P
  Mariel – ATB onlangs geplaatst…Essie | Take it OutsideMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.