10 dingen die een moeder nooit zou zeggen

Mama en James cover1. Ik verveel me.
Hahahahahaha. Never. Ever.

2. Bel me maar rond 12 uur, dan is de baby net wakker.
Bellen met een baby om je heen? Ain’t gonna work. Tenzij het je lukt om een telefoon in je hand te houden en ondertussen je kind bij de stopcontacten weg te sleuren, flesjes drinken te maken, speentjes te zoeken of het gekraai van je baby binnen de perken te houden

3. Lekker, zo’n kop hete koffie.
Nope, koffie drink je niet meer heet als je moeder bent. Het is lauw of koud, een van beide. Als je al überhaupt tijd hebt om koffie te drinken met een baby om je heen. En trouwens, hete koffie is ook nog eens gevaarlijk. Dus wat maakt het uit.

4. Zullen we met z’n drieën naar die nieuwe, hippe tent gaan om een hapje te eten?
Beter kies je voor een restaurant met veel herrie zodat je kind ongegeneerd lawaai kan maken. En veel speelgoed zodat babylief vertier heeft. Zodat hij niet met de op tafel staande bestekjes, peper-en-zout-stelletjes, menukaarten of kaarsen aan de haal hoeft te gaan.

5. Fijn dat allerlei random mensen van die goedbedoelde adviezen hebben.
Misschien dat er mensen zijn die het wel fijn vinden hoor, maar ik behoor niet tot die groep.

6. *In het weekend* Schatje, laten we even naar de slaapkamer sneaken. De baby slaapt net lekker.
Haha dat dacht jij he. Maar zodra je je teen over de drempel heen zet begint babylief gegarandeerd te huilen.

7. Het is best lekker ontspannen badderen met een kind.
In bad gaan met James vind ik echt awesome, maar nu hij steeds over de rand begint te klimmen, badeendjes in mijn gezicht gooit en mijn shampoo leegknijpt is het woord ontspannen niet echt meer van toepassing.

8. Dat stemmetje van Sponge Bob vind ik helemaal niet irritant. Ik word er wel opgewekt van eigenlijk.
Eerlijk? Die.stem.haalt.me.het.bloed.onder.de.nagels.vandaan.

9. Soms zou ik wel eens willen dat iemand om me schreeuwt, om me huilt weet je wel. Alsof diegene me heel erg hard nodig heeft.
Maar ik vind het wel heel vertederend dat dat de hele dag gebeurt.

10. Je kan bij mij van de vloer eten hoor.
Alleen dan niet omdat ‘ie schoon is. Wel als je trek hebt in opgedroogde broodkruimels, geplette soepstengels en klodders fruithap.

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  zara
  28/09/2015

  Hahah nummertje 9 (of eigenlijk 10)! Wat origineel.

 • Reageren
  Lifesabout
  28/09/2015

  Op alle punten…..jup….
  Maar toch….ik zou niets liever willen 😉
  Lifesabout onlangs geplaatst…Mijn ervaring met de Mirena.My Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   28/09/2015

   Ik ook niet, dat staat zo buiten kijf dat ik het overbodig vond om die tekst toe te voegen 😉

 • Reageren
  Japke Janneke
  28/09/2015

  Hahaha! Leuk geschreven!
  Japke Janneke onlangs geplaatst…5 Favorieten SeptemberMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  28/09/2015

  Ookal ben ik geen moeder. Ik lig in een scheur om jouw schrijfstijl.. Geniaal!
  Kirsten onlangs geplaatst…TIPS OM DE DAG ENERGIEKER TE BEGINNENMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  28/09/2015

  Haha Sanne, weer lekker herkenbaar! Vooral die adviezen, echt zo ‘handig’… en iedere keer dat ik toch de telefoon opneem als Jim wakker is krijg is een gillende moeder/vriendin/tante in mijn n oor: “aaaaaah ik hoooohooor m!!” Waarschijnlijk met het doel dat Jim hen ook hoort?! Enne, mijn oor dan?
  Elisabeth onlangs geplaatst…De zwarte Pieten-discussieMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  28/09/2015

  Hahaha ik vind jouw commentaar onder elke zin heel grappig. En ja, heel herkenbaar. Al heb ik lauwe koffie wel leren waarderen 😉 Ik ga trouwens wel gewoon uit eten met de kindjes, maar nu ze nog maar drie maanden zijn houden ze zich nog redelijk gedeisd. Waarschijnlijk praat ik over een paar maanden heel anders.
  Carlijn onlangs geplaatst…Makkelijke en snelle mama-make-uplookMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  28/09/2015

  Hahaha geniaal geschreven en zo herkenbaar! Die vieze vloer, dat nooit vervelen, het restaurant verhaal of het wegsneaken naar je slaapkamer met manlief :p lol!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Lana’s 2e verjaardag plannen + VerlanglijstjeMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  28/09/2015

  So true! Geweldig geschreven Sanne. Het klopt allemaal.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin photo diaryMy Profile

 • Reageren
  angelique
  28/09/2015

  Haha leuk geschreven!
  angelique onlangs geplaatst…Keano | Ouders van nu schooltasMy Profile

 • Reageren
  Dineke
  28/09/2015

  Hahaha ik kan alleen maar AMEN zeggen! Zo wil een vriendin van mij altijd uit eten met onze kindjes, ik snap werkelijk niet hoe ze het überhaupt in haar hoofd haalt. Mayonaise in je haar en rennen maar door het restaurant achter je koter aan!
  Dineke onlangs geplaatst…Nieuwe kleuren Stokke Tripp TrappMy Profile

 • Reageren
  Dorien
  28/09/2015

  Hahaha, wat een heerlijk herkenbaar lijstje! Alles is af te strepen! Al kan ik mijn leven zonder leeg geknepen shampoo flessen, voeten in mn gezicht (het liefst met kaplaars aan) chocolade handjes over m’n nieuwe witte blouse en vieze vloeren niet meer willen missen!

 • Reageren
  Koalabeautymama
  28/09/2015

  Whaha leuk gedaan! Ja.. zo ontzettend herkenbaar he. 🙂 Ik kijk uit naar de tijd dat alles makkelijker gaat.
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures #78My Profile

 • Reageren
  Whitney
  28/09/2015

  Ik kijk uit naar een uurtje verveling.
  Whitney onlangs geplaatst…Babyshower vs KraamfeestMy Profile

 • Reageren
  Jess
  28/09/2015

  Haha! Hilarisch. Jammer van nummer 1, ik kan wel eens genieten van me vervelen. 🙂
  Jess onlangs geplaatst…Bezigheidstherapie: Enveloppen makenMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  28/09/2015

  Hahah wat een heerlijk artikel!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Dr. Hauschka oogschaduwpaletteMy Profile

 • Reageren
  Marjon
  28/09/2015

  Haha wat leuk geschreven en zo waar! Die kop koffie en het niet vervelen herken ik helemaal 😉

 • Reageren
  Tamara
  28/09/2015

  Ohhhhh weer zo ontzettend herkenbaar! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…En toen had ik onverwacht een positieve test…My Profile

 • Reageren
  Marije
  28/09/2015

  hahahahahahaa, nou ik ga dan nog maar even genieten van het feit dat ik me zo stierlijk verveel tijdens mijn verlof. Want blijkbaar heb ik daar over een paar weekjes nooit meer ‘last’ van hahaha!
  Marije onlangs geplaatst…Baby’s Eerste Outfit #1: Kelly & LoisMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  28/09/2015

  Haha!

 • Reageren
  Bregje
  28/09/2015

  Zo leuk! En allemaal heel herkenbaar! 😉
  Bregje onlangs geplaatst…Wat voor blogger ben ik?My Profile

 • Reageren
  Milou
  29/09/2015

  Geweldig! Ik heb er nu al zin in. Vooral in die lauwe koffie.
  Milou onlangs geplaatst…Zwanger: ineens ben ik medisch?My Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  02/10/2015

  Haha, hilarisch geschreven! Ik denk dat het alles behalve te onderschatten is om moeder te zijn… En ik vind het heel fijn dat er bloggers zoals jij en bijvoorbeeld Shirley zijn die daar zo eerlijk over zijn! Sommige moeders schrijven alleen maar over hoe geweldig het wel niet is, maar dat kan ik moeilijk geloven… Al schrikt het me soms wel een beetje af hoor, haha! Maar als de tijd er rijp voor is zal ik me wel niet meer kunnen inhouden denk ik 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Het leed dat solliciteren heet…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.